HEMMAGJORT VANILJSOCKER

Har du bakat någonting med vaniljstång och fått rester? Eller vill du helt enkelt göra din egen version av vaniljsocker? Enkelt!

[Bild från google]

Du behöver endast vaniljstång (välj mängd själv) och strösocker (samma gäller här). Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut alla kärnor, dela den kvarvarande stången på mitten eller ta resterna av din vaniljstång och dela så bra det går. Det är kärnorna som smakar mest så de ger såklart mest effekt. Lägg i sockret i en fin glasburk och skrapa i vaniljen. Blanda och förslut med ett tätsittande lock och låt stå i en vecka.

TIPS:

Jättegott att ha på pannkakorna eller våfflorna tillsammans med smör.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0