KNÄCKEBRÖD

Betyget på knäckebröden var ordagrant: "kanske de godaste knäckebröden jag någonsin smakat". Själv tycker jag inte särskilt mycket om pumpakärnor, så jag bytte ut hälften av dem mot bovetekross.


DU BEHÖVER:
2 dl grov gf mjölmix
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor (ev. 0.25 dl pumpafrön och 0.25 dl bovetekross istället)
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten

Blanda allt utom vattnen i en bunke, rör om ordentligt och häll sedan i vattnet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och skär i rutor. Ställ in i ugnen i ca 50 minuter på 150 grader.

TIPS:

♥ Istället för att bara göra fyrkanter kan du t ex göra hjärtan av pepparkaksformar, blir en mysig julklapp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0